Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Tekstvak:

Puppydagboek pups van Babbe en Simon

Dit zijn de ouders van het R-nest.
Links:
Simon Sil van de Rietveldsche Vaart
Rechts: Ons vrolijk doesje Vanabbe us Babbe

 

Vorig jaar (maart 2011) waren we op Texel en we waren niet de enigen met Schapendoezen. Dan is het natuurlijk leuk om samen te gaan wandelen. Hierbij waren ook Ellen en John van der Giessen met Wouter en Simon. Simon en Babbe vonden elkaar direct leuk en hebben de hele wandeling samen gespeeld. Wouter vermaakte zich prima met Gaby. We zeiden nog “love is in the air”. Dat heeft zowel Ellen als mij aan het denken gezet. Bij een volgende wandeling hebben we dan ook de lijnen van de voorouders besproken en ja mogelijk zou het wel kunnen. Babbe en Simon beide drijfnat waren moeilijk uit elkaar te houden, qua type dus aardig gelijk. Dat zien we graag. In deze eerste ontmoeting is de basis gelegd!

Het afgelopen jaar is alles in werking gezet. Zowel Simon als Babbe hebben de nodige keuringen gehad en zijn beiden geďnventariseerd. Met mooie keurrapportjes kunnen we wel zeggen. De DNA test voor PRA is gedaan. Beide doezen zijn ++ (vrij van PRA). Ook het ECVO-oogonderzoek hebben ze inmiddels achter de rug en ze zijn geheel vrij van (erfelijke) oogziektes.

Op 2 mei is de aanvraag naar de Fokaangelegenheden commissie gestuurd. We zijn heel benieuwd wat de FAC van deze combinatie vindt en als de toestemming er is dan is het wachten op de loopsheid van Babbe. Ze heeft een hele regelmatige cyclus tot nu toe. Ik verwacht haar loopsheid in de tweede helft van oktober, dan zou ze eind oktober of begin november gedekt kunnen worden door Simon en zou het zo maar kunnen dat we rond oud en nieuw pups hebben van dit mooie stel.

Vandaag 11 mei is Simon zijn vriendinnetje komen opzoeken in Boven Leeuwen om te vieren dat we toestemming hebben voor deze combinatie. Meer toeval hoor. Gisteren kregen we het verlossende bericht dat de FAC geen belemmeringen ziet in deze combinatie en we hadden al voor vandaag afgesproken. Babbe zit in het laatste deel van de loopsheid en Simon boog zich in alle bochten om zijn meisje te verleiden. Babbe zag het jammer genoeg niet meer zitten. Aanstaande opa Wouter was er ook bij en leefde weer helemaal op bij het ruiken van een loops teefje, Babbe kwam dan ook geen aandacht te kort...

Babbe en Simon hebben nog een afspraakje op de hei gehad in augustus. Papa Wouter was er toen nog bij in het begin. Helaas is hij een paar weken geleden overleden en kan hij zijn kleinkinderen niet meer meemaken. In september hebben de aanstaande geliefden elkaar ook nog even gezien in Lochem. Ze zien er nog steeds erg goed uit samen.

Vandaag 15 oktober is Babbe loops geworden. Eind volgende week gaan we naar Hilversum!

Aanstaande maandag is de eerste afspraak om bloed te prikken voor een progesteron test. Op de 8e dag, aan de vroege kant, maar liever te vroeg dan te laat toch?

Maar goed dat we de bloedtest hebben laten doen. Deze gaf aan dat het toch allemaal sneller ging dan gedacht, of toch niet? Op dinsdag zijn de jonggeliefden de hele dag aan het oefenen geweest. Tja het was voor hen beiden de eerste keer en dan weet je nog niet gelijk hoe het moet.

Op woensdag 24 oktober wisten ze gelijk al beter wat er van hen verwacht werd en onder begeleiding van Jeannette de Geus stonden ze al heel snel kontje aan kontje. Met als gevolg drie heel erg opgeluchte toeschouwers. Een beetje snel rekenen en ja hoor, uitgeteld tijdens de Kerst. Al is mijn ervaring dat de pups meestal iets eerder komen. Over een week of vier gaan we een echo laten maken en dan afwachten of we inderdaad Kerstpuppies gaan krijgen. Het worden spannende weken!

Foto’s van het voorspel:

Hiernaast de ouders met hun eigen ouders:

Van links naar rechts:

Suuske, Babbe, Simon en Wouter

De pups van Babbe en Simon zijn geboren op eerste Kerstdag 2012

 

Klik op de foto of hier voor het vervolg van het dagboek