Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Tekstvak:

Isa en Joppe (Bobbe Lycke v.d. Korte Toren) hebben op 24 januari 2016 een leuke ontmoeting gehad en daaruit zijn vijf pups geboren.

Hieronder staan de stamboom en de zwangerschapskalender van de nu nog ongeboren pups.

Op de volgende pagina staat het puppydagboek en de link naar de webcam.

Puppydagboek pups van Isa en Joppe

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Heb je interesse in een pup van Isa en Joppe of wil je meer informatie, bel of mail dan naar:

Ons vrolijk doesje

Mariska Meerveld

Eikstraat 13

6657 AJ Boven Leeuwen

 

06-13553355

onsvrolijkdoesje(@)gmail.com

Datum

Zwangerschap Kalender voor Honden

Reu: Joppe         Teefje: Isa      

24 januari

De eerste paring.

De spermatozoa bewegen omhoog door de baarmoederhals. 

25 januari

Tweede dekking. Spermacellen zoeken naar een rijpe eicellen.

25-26 jan.

Zaadcellen bereiken de eitjes in de eileiders.

26-27 jan

De bevruchting vindt plaats in de eileiders die leiden van de eierstokken naar de baarmoeder.

27-29 jan.

Bevruchte eitjes bewegen zich via de eileiders naar de baarmoederhoorns. Ze blijven in beweging om de afstand tussen de embryo’s te bepalen. Tijdens deze migratie zullen de eieren uitgroeien tot vruchtjes.

4-6 febr.

De vruchtblaasjes nestelen zich in de wand van de baarmoeder.

4-18 febr.

De vruchtblaasjes zullen uitgroeien tot embryo's. Gedurende deze twee weken zullen de belangrijke organen zich ontwikkelen.

7-14 febr.

De tepels van het teefje worden roze en beginnen te vergroten. De vacht op de buik en rond de tepels wordt dunner. Nou roze tepels heeft ze, ze steken al flink uit.

13-20 febr.

Ochtendziekte zouden kunnen optreden als gevolg van hormonale veranderingen of uitzetting van de baarmoeder. Het teefje lijkt een beetje apathisch. Ze kan haar voeding voor een tijdje weigeren en braakt van tijd tot tijd. Verschillende maaltijden over de dag verdeeld geven zou kunnen helpen.

Wat later dan verwacht, maar eind van de week werd ze inderdaad misselijk en heeft ze een paar dagen haar eten laten staan, maar eet nu weer als een dijkwerker.

18-22 febr.

Een ervaren persoon kan vertellen door zorgvuldige palpatie of het teefje zwanger is. Het is nu de beste tijd om dit te doen omdat de embryo’s nu zo groot zijn als een walnoot en gemakkelijk te tellen zijn.

21 febr.

We gaan de dagportie voeding wat verhogen. niet overvoeren, gewichtstoename moet worden vermeden. De foetussen zijn nu volledig ontwikkeld, worden al  kleine hondjes.

Rond 27 febr.

In deze week gaan we de echo maken.
De echo heeft uitgewezen dat Isa drachtig is. Nu is het nog afwachten, hoeveel pups het gaan worden.

9 maart

Het is heel makkelijk nu om de pups te voelen. Het buikje van Isa begint nu inderdaad te groeien.

12-20 maart.

Het teefje trekt zich meer terug in zichzelf. Haar borsten zwellen op. Ze kan een beetje rusteloos worden en begint te zoeken naar een geschikte plek om haar pupjes te krijgen.

Isa laat haar brokken staan en wil alleen maar lekkere hapjes.  Ze wil graag aandacht en geknuffeld worden.

14 maart

Isa kan haar eetlust verliezen tijdens deze periode. Haar buik wordt vol van de pupjes. Het is beter om meerdere kleinere maaltijden over de dag verdeeld te geven. Je kunt nu mogelijk beweging voelen.

 

14-25 maart

tepels en vulva moeten voorzichtig worden schoongemaakt met warm water, de haren rond de tepels worden weggehaald, zodat de pups gemakkelijker toegang krijgen.

24-27 maart

Melkachtige vloeistof kan uit de tepels komen.

 

25 maart

Vanaf nu kan begonnen worden met temperaturen. Gelukkig zijn we wat eerder begonnen met temperaturen. Want de pups zijn op 24 maart geboren.

27-29 maart

12 tot 24 uur voordat ze begint met bevallen, zal de lichaamstemperatuur van de teef dalen van 38 tot minder dan 37 graden. Ook kan er afscheiding uit de vulva komen.

29 maart

Verwachte datum van bevallen. Uiteraard is dit slechts een gemiddelde. Bevalling kan plaatsvinden van de 59e tot de 65e dag.