Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Puppydagboek pups van Babbe en Simon

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Ons vrolijk doesje

Mariska Meerveld

Eikstraat 13

6657 AJ Boven Leeuwen

 

06-13553355 (op maandag, dinsdag en woensdag na 18.30 uur graag)

onsvrolijkdoesje(@)gmail.com

Babbe en Simon hebben in 2012/2013 al eerder een nest samen gehad, waaruit o.a. Isa is geboren.

Deze combinatie gaan we om speciale redenen herhalen. Als reservereu hebben we een Prinselijke reu aangevraagd. De aanvraag is goed gekeurd door de Vereniging Nederlandse Schapendoes, alle testen zijn met positief resultaat afgerond. Nu is het wachten op de loopsheid van Babbe. Ik verwacht deze begin oktober. Weer pups rond de kerst?

 

Hierboven nog even de aanstaande ouders en daarnaast een foto met twee van hun kinderen. Ellen en John hebben van het vorige nest van Babbe en Simon een reu gehouden, Robbe en ik heb Isa gehouden. We wandelen nog steeds regelmatig met het stel en hebben nog regelmatig contact met de overige nestgenoten. Leuk dat we deze combinatie nog eens kunnen herhalen.

Van links naar rechts Isa, Babbe, Simon en Robbe.

 

Op 18 oktober hebben Babbe en Simon een leuk feestje gehad samen. De dekking is heel soepel verlopen, ik hoop dat de bevalling net zo makkelijk gaat over negen weken. De pups zullen dan net voor de Kerst geboren worden. Hieronder nog wat foto’s van het koppel tijdens de dekking. Klik op de middelste foto hieronder voor een filmpje van de dekking.

Op 18 december is Jelly geboren, daar is wel heel wat aan vooraf gegaan. Babbe was heel duidelijk zwanger in haar gedrag. Maar dikker werd ze niet echt. Op de echo was uiteindelijk ook maar één pup te zien, die met (achteraf) haar pootjes naar boven lag in een stuit. Dat zou er niet makkelijk uitkomen. Daarom een geplande keizersnede op maandag 19 december. Maar zo lang kon Babbe niet wachten, de weeën begonnen op zondagmiddag en omdat we geen risico wilden lopen hebben we toch een keizersnee laten toen op zondagavond. En toen was daar Jelly. Een zeer welkom teefje voor Janny.

 

Het was voor mij de eerste keer dat er maar één pup geboren was. Ik wist niet goed wat ik moest verwachten, maar uiteindelijk hebben we ook daarin samen een weg gevonden. We omdat Janny, maar ook Jeannette, Ellen en John zeer nauw betrokken zijn geweest.

 

Op de volgende pagina een foto impressie van de eerste acht weken van Jelly’s leventje bij ons.