Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Tekstvak:

De pups van het laatste nest van Babbe met Anton zijn geboren op 8 december 2014.

Hiernaast een foto van ouders tijdens een rendez vous bij de Waal in september. Links Babbe en Rechts Anton.

Hieronder staat de informatie voorafgaand aan de bevalling. Op de volgende pagina meer over de pups in hun eerste weken.

 

Dit keer heb ik wat langer gezocht naar een goede reu en gevonden in Anton. Zijn volledige naam is Anton Goes for Glory von Wippi. Op de website van de Muppmänner staat heel veel informatie over Anton. http://www.muppmann.de/schapendoes-anton/

Beide doezen zijn ++ (vrij van PRA). Ook het ECVO-oogonderzoek hebben ze inmiddels achter de rug en ze zijn geheel vrij van (erfelijke) oogziektes.

Anton heeft een mooie A1 score voor zijn heupen en ook Babbe is nagekeken door een orthopeed en HD- en ED-vrij bevonden.

We hebben de goedkeuring van de Fokaangelegenheden commissie gekregen voor deze combinatie. Babbe is 28 september loops geworden en na veel heen en weer rijden naar Wegberg in Duitsland gedekt op 11 en 12 oktober.

Even een kleine toelichting: Babbe had al snel een hoog progesterongehalte van 10, maar Anton had er nog geen zin in. Achteraf heeft hij gelijk gekregen. Babbe bleef hangen rond de tien en pas vrijdag steeg het progesteron weer verder. Anton is dus duidelijk een reu die alleen dekt als het zich loont en geen dag eerder!

Puppydagboek pups van Babbe en Anton

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Heb je interesse in een pup van Babbe en Anton of wil je meer informatie, bel of mail dan naar:

Ons vrolijk doesje

Mariska Meerveld

Eikstraat 13

6657 AJ Boven Leeuwen

 

06-13553355

onsvrolijkdoesje(@)gmail.com

Hieronder de stamboom van de pups.

Op de dag dat Babbe vier weken drachtig was, hebben we een echo laten maken bij de dierenarts. Hierop is duidelijk te zien dat de dekking geslaagd is. We hebben meerdere vruchtjes gezien.

Naar de hoeveelheid heeft de dierenarts niet gekeken, maar Babbe is echt drachtig en het zijn er in ieder geval meer dan twee.

Haar buikje begint nu te groeien en Babbe gedraagt zich ook echt drachtig. Spelen met Isa is er niet meer bij. Tijdens de wandelingen loopt ze nog wel lekker mee, ze loopt zelfs nog steeds voorop. Eten wordt wat moeizamer nu. Brokjes en vlees eet ze alleen uit de hand. De NatureCare worsten gaan er nog wel steeds goed in. Dus dan maar weer worst halen bij Prins.

Klik op onderstaande foto om naar het vorige nest van Babbe te gaan. Met Simon.

De pups zijn geboren op de 58e dag.  Ga naar de volgende pagina om meer te lezen over de pups. Of klik op de foto.

Puppydagboek deel 2

Puppydagboek deel 1