Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Schapendoeskennel

Tekstvak: Kaatje Gaby van Wietse SebastiaanOns vrolijk doesje Jeetje Isa Prins

Jeetje is geboren uit het tweede nest van Isa op 30 oktober 2017. Ze is onze spring in het veld. Ze heeft de ranke bouw van haar moeder en het gezellige karakter van haar vader. Ze is net zon waterrat als haar moeder en speelt heel veel met haar oma en moeder.

We hopen in 2021 een nestje met haar te gaan fokken.

Gravin Malou van het Polderke

Net voor kerst 1995 kwam ze bij ons, ons eerste schapendoesje Malou. Een heel attent en vrolijk teefje met een hart van goud en een echte will to please.

Een teefje omdat ik graag zelf een nestje met haar wilde fokken. Helaas is dit met haar nooit gelukt. Ze is een aantal keren gedekt, door twee verschillende reuen, maar het moederschap is voor haar niet weggelegd. Heel jammer, ze zou zon goede moeder zijn geweest.

Op 8 december 2009 hebben we haar moeten laten gaan. Ze is bijna veertien jaar bij ons geweest.

Ons vrolijk doesje Vanabbe Us Babbe

Malle Babbe van Abbe, roepnaam Babbe, is het enige teefje uit het laatste nestje van Suuske. Ze is geboren op 14 december 2009.

Babbe heeft het rustige karakter van haar vader gerfd en is een heerlijk doesje, wel met de nodige ondeugd. Echte doezenstreken.
Ze speelt graag met haar dochter.

Ze is opgegroeid tot een mooie Schapendoes en heeft al haar kwalificaties gehaald. In december 2012 heeft ze haar eerste nestje gehad, met Simon. Babbe is de roedelleidster en de grootste knuffel van ons drietal. Babbe is nu bijna 8 jaar en heeft drie nestjes gehad.

Gaby was de tweede schapendoes. Omdat we toch graag een tweede does wilden, eentje waarmee we konden fokken, zijn we bij Dieter en Verony Hagelen terecht gekomen. Ik mocht bij de bevalling van Brocaat zijn en Gaby was het pupje dat in mijn handen ter wereld kwam.

 

Gaby (2000) was een eigenzinnige, aanhankelijke, maar pittige dame; de roedelleidster van ons stel. Een echte knuffelkont, maar geen ballengek. Ze ging niet zwemmen, maar spetterde zich aan de kant veel natter dan Malou die wel zwom.

Gaby heeft drie nestjes gehad: er lopen nu vijfentwintig vrolijke doesjes van haar rond.

 

Omdat Gaby drie keer kort achter elkaar loops was geworden, de laatste loopsheid lang duurde en een baarmoederontsteking dreigde, hebben we haar op haar elfde toch nog laten castreren. Dit is voor haar verkeerd afgelopen. In mijn armen is ze in geslapen.

Elf jaar was ze bij ons. Veel te kort.

Klik op de foto om naar de stamboom te gaan.

Ons vrolijk doesje Risa Babbe Simon

Ons vrolijk doesje Risa Babbe Simon wordt Isa genoemd. Ze is geboren op 25 december 2012. Ze doet haar naam eer aan, want ze is echt een vrolijk doesje. Altijd. Ze is een mooi rank gebouwde does, wel een ondeugdje. Altijd in voor een spelletje en heel lief en geduldig met kinderen, al kan ze nog wel wat fel reageren naar andere honden. Van haar oma overgenomen?

In 2016 heeft ze haar eerste nestje gehad met 5 pups, in 2018 6 pups en eind dit jaar krijgt ze haar laatste nestje. Maar ze blijft onze vrolijke benjamin en haalt nog steeds ballen en stokken uit het water.

 

Onze vrolijke doesjes

Ons vrolijk doesje Gabies Suuske

Suuske is de eerstgeboren pup van Gaby (2003). In het nest een lief klein ding, maar onder moeders vleugels uitgegroeid tot een pittig hondje.

Suuske is een zeer enthousiast doesje vooral naar kinderen en mensen. Ze kan soms wat fel reageren naar andere honden. In huis is ze rustiger, erg aanhankelijk en sociaal.

In december 2006 is Suusje voor de eerste keer moeder geworden van twee pups en in 2008 heeft ze een nestje gehad van acht pups. Eind 2009 heeft ze haar laatste nestje van vijf pups gehad.
Omdat ze een korte cyclus had en ook altijd schijnzwanger werd, is ze gecastreerd. Ze is tot het laatst toe altijd enthousiast en vrolijk geweest, maar raakte de weg steeds meer kwijt en toen ze niet meer wilde eten hebben wij haar laten gaan.