Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Tekstvak:

De pups van Babbe en Anton zijn er.

Zes pups net als de vorige keer. Ook weer twee teefjes en vier reutjes.

 

 

Overdag zijn de pups via de Ip cam te volgen. Klik hier of op de foto hiernaast om naar de webcam te gaan. De usernaam is gast en dit is ook het wachtwoord. Twee keer gast in vullen dus.

 

Wat vroeger dan verwacht zijn de pups van Babbe geboren. Op maandag 8 december de 58e dag. Ik had er nog niet echt op gerekend. Maar de pups vonden het tijd, denk ik. De eerste pup was er heel snel. Een paar persweeen en de eerste pup, een teefje was geboren. Daarna ging het minder snel. Een uur en 20 minuten later is de tweede pup geboren, een reu, na vijfendertig minuten werd de derde pup geboren, weer een reutje. Toen hebben we weer even geduld moeten hebben, anderhalf uur tot de vierde pup werd geboren en ja weer een reu. Weer anderhalf uur later nog een reu. We zeiden nog tegen elkaar, dit gaat nog wel even duren en ja om vijf uur nog geen pup, terwijl we nog wel wat in haar buik voelden. Dan toch maar even overlegd met de dierenarts. Deze heeft oxitocine klaargelegd en hebben we gehaald. Hierop kwam al snel een teefje naar buiten die met flink wat moeite op gang geholpen moest worden. Na een uur volgde nog een teefje, maar die hebben we helaas niet meer kunnen behouden.

Voor pups die toch aan de vroege kant geboren zijn, hebben ze behoorlijke geboortegewichten. Van 280 gram tot 330 gram. Het lijken nu nog allemaal zwartwitte koetjes, maar aan de blauwe pootjes is te zien, dat ze niet zwart wit zullen blijven.

Babbe is een weer een goed moedertje en verzorgt de pups goed.

Aan de roze neusjes is wel te zien dat de pups wat te vroegg geboren zijn. Dit zal al heel snel wegtrekken. Ik verwacht dat de witte vacht ook heel snel grijs gaat worden. Onder de haren is de huid al aardig grijs aan het worden.

Na de bevalling kreeg Babbe wat koorts. Dat is vrij normaal na de bevalling, maar nu werd het toch te hoog en had het invloed op de groei van de pups. Om een dreigende baarmoederontsteking de kop in te drukken, heeft ze toch een antibioticakuur gehad. De koort werd gelijk lager en de pups groeien nu goed. Vandaar dat ik even heb gewacht om de geboorte van de pups van Babbe wereldkundig te maken.

Even een voorstelrondje

 

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Dit is de pup die op maandag 8 december als eerste ter wereld kwam. Haar geboortegewicht is 300 gram. Aan haar voetjes is al te zien hoe blauw ze is. Haar buikje is ook al vrij donker. Dit gaat echt een blauwkousje worden net als Babbe. Ze heeft een roze bandje om gekregen.

Als tweede pups kwam dit reutje. Hij heeft een heel mooi patroon op zijn rug en is daardoor heel herkenbaar. Hij heeft een geboortegewicht van 318 gram. Hij heeft een rood bandje gekregen.

 

De derde pup is ook een reu, vrij donker met een ruitje op zijn rug. Hij is erg actief en laat zich graag horen. Met een geboortegewicht van 332 is hij de grootste. Vandaar een blauw bandje.

Deze reu kwam met zijn kontje eerst naar buiten. Heel veel wit zag ik. Toch nog wat vlekjes en een mooie brede bles. Die zal vast wel zichtbaar blijven als hij volwassen is. Ik denk dat hij ook blauw gaat worden, wel een lichte blauwkous.  Hij heeft een geboortegewicht van 330 gram en een groen bandje om.

Deze reu kwam als vijfde pup ter wereld. Heel herkenbaar aan de ronde stip midden op zijn rug. Bij zijn geboorte was hij 322 gram. Ook hij kwam met zijn kontje eerst en had wat meer tijd nodig. Hij heeft het gele bandje gekregen.

Nadat het gele reutje is geboren, duurde het heel lang en met heel veel moeite kwam dit teefje er ook met haar pootjes als eerste eruit. Dit meiske was de kleinste met 280 gram. Maar ze heeft haar zus al ingehaald. Ze heeft nu een paarse bandje om.

Puppydagboek deel 2

Puppydagboek deel 2

Puppydagboek pups van Babbe en Anton