Tekstvak:

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

Tekstvak:

Puppydagboek pups van Isa en Kwiebus

Ons vrolijk doesje

Schapendoeskennel

De wachtlijst voor dit nest is al vol helaas.

Ons vrolijk doesje

Mariska Meerveld

Eikstraat 13

6657 AJ Boven Leeuwen

 

06-13553355 (voor 20.00 uur graag)

onsvrolijkdoesje(@)gmail.com

Ook dit keer bedank ik Ellen van der Giessen weer voor het uitkijken naar een reu voor Isa. Op de Clubmatch november 2019 was ik naar de reuen aan het kijken die geshowd werden. Daaronder was ook Kwiebus. Zijn uiterlijk viel me op maar ook zijn relaxte gedrag in de Ring. Naardat ze de ring uitkwamen gelijk maar even goed kennisgemaakt. De fokker van Kwiebus was er ook bij en aangezien ze op dat moment ook in de FAC zat (fokaangelegenhedencommissie) en de lijnen van zowel die van Kwiebus als mijn lijn kende (Gaby komt immers ook van deze fokker), had ze al een aardig idee dat het paste . Wat qua lijnen. Een paar weken later heb ik de officiële aanvraag gedaan en toestemming gekregen voor deze combinatie.

Isa was wat sneller loops dan ik gedacht had, begin september al in plaats van oktober. Gelukkig hadden we net vier dagen daarvoor een geslaagde oogtest gedaan. Alle voorbereidingen waren getroffen en na 10 dagen hebben we progestron geprikt. Op 14 september zijn we voor de eerste keer naar Stolwijk gegaan. Isa moest natuurlijk eerst even kijken waar ze was en liet zich al vrij gauw dekken door Kwiebus. Waar ze de vorige keer vooraf erg snauwerig was, had ze dat dit keer achteraf. Het is dan ook niet gelukt om een mooie portret foto van het tweetal te maken. Natuurlijk hebben we wel bewijsmateriaal van de dekking.

Twee dagen later is Kwiebus Isa thuis op komen zoeken. Hij ging logeren bij de fokker in Oss en dat was aardig op de route. Anneke had alleen niet zo veel tijd. Nou dat had Kwiebus ook niet nodig. Binnen een half uur zat hij al weer in de auto. Even rekenen. Rond 16 november kunnen we de pups verwachten!

 

Op de 31e dag van de dracht hebben we een echo laten maken bij Eduvet in Veenendaal. Daarop verschenen vrij snel al drie bolletjes. In totaal hebben we er vijf of zes geteld, maar er kunnen er nog een paar verstopt zitten. Hieronder een mooi plaatje van een pup in de maak. Rechtsonder ligt er ook nog eentje.
Gelukkig is mijn gevoel bevestigd en is Isa drachtig. Ze krijgt al een wat boller buikje en eet nu goed.

Met ruim twee en halve week te gaan is Isa bij de dierenspeciaalzaak in Druten op de weegschaal geweest. Ze woog al 19,2 kg. In de voorgaande week was ze 18 kg. Ruim een kilo er bij dus. Dat is heel veel in deze periode. En dat terwijl ze meestal nog niet eens haar normale dagportie binnenkrijgt. Haar buikje wordt steeds voller en de pups drukken al op haar maag. Ze krijgt al meerdere keren per dag kleine hapjes, maar mevrouw is wel kieskeurig hoor en wil eigenlijk het liefst met de hand gevoerd worden. Vooruit dan maar, omdat je zwanger bent….